Bismillahirahmanirrahim

Tarikh 25 NOVEMBER 2013(ISNIN) bersamaan 21 Muharram 1435,Usia ku meningkat lagi satu angka. Maka berubahlah angka disebelah kanannya. Maka juga,terjawablah persoalan korang semua berapa umurku yang sebenar benarrrnya . usia semakin meningkat,semakin tua,semakin matang dan semestinya itu berturutan dengan pemikiran yang lebih matang,ku harus tingkatkan kualiti hidup ke arah yang lebih baik. Sepanjang kehidupan aku di kala usia 18tahun yang lepas,banyak pahit manisnya. Yang manis akan disimpan dan yang pahit akan dijadikan pengajaran yang mendalam buat ku.

Pada usia yang menuju kedewasaan ini pelbagai ceritera hidup,sejarah(kenangan) ,PENGALAMAN telah pun terlakar .samaada manis ataupun pahit sama-samalah kita menelannya.Jika ia pahit namun penawar baki racun usah dibiarkan ia terbuang begitu sahaja.. seperti sahabat ku pernah berkata kepadaku setiap perkara yang kita lalui pasti ianya adalah kelebihan untuk diri kita ,jangan sesekali katakan bahawa ia adalah malapetaka atau titik hitam dalam hidup serta kenangan kita. Segala yang terjadi pasti beralasan. Pengalaman mengajar kita erti kehidupan di muka bumi ini…. Agar kita tidak terus terleka dan hanyut dibua kesenangan semata-mata.

Jutaan TERIMA KASIH kepada mereka yang memberi ucapan Selamat Ulang Tahun, melalui akaun Facebook , inbox, instagram, ,blog ini,wechat twitter.Syukur Alhamdulillah setiap ucapan yang singgah di wall atau di inbox ada yang sempat balas..Tidak henti henti tika ini seolah olah memberi kiasan jelas bahawa insan seorang lelaki biasa ini sebenarnya disokong dan didokong oleh sekalian kenalan yang mengenali diri ini yang serba kekurangan dalam menuju kejalan yang ALLAH redhai.

MAMA,
Ketika aku dibelai kasih sayang mu terindah,kau tersenyum bila melihat diri ini, kini aku telah dewasa kasih diri mu tak terbelah bagi,hanyalah pada diri aku,seharum bunga indah pelukan mu itu sayang,bak awan biru melindungi aKu. Hanyalah kasih mu yang aku perlu ,tiada duanya untuk aku bandingkan darimu, Hanyalah kasih mu …. MAMA,dia lah tersemat dihati buat selamanya .. MAMA ,kau tak ternilai bagi diri aku, Kesungguhan mu dalam mendewasakan ku. Maafkan diri ini mama. Terima kasih untuk segala-galanya.

Kepada sahabat baik,sahabat handai,rakan-rakan lama,rakan penulis,rakan facebook,rakan instagram,rakan seperjuangan,pengemar karya2 ku,rakan tilawah,rakan hafazan di setiap negeri, serta rakan nasyid,pembahas ,saudara-mara dan sesiapa yang mengenali diri ini. Terima kasih kerana masih sudi memberi ucapan kepada diri ini.Ribuan kemaafan hamba pohon kepada mana-mana pihak yang terguris dengan perilaku dan bicara tambahan diri ini,tidak pula diri ini mengucapkan sebarang ucapan ulang tahun kelahiran kepada kalian sekalian. Ku pohon  ribuan kemaafan. Aku tetap mendoakan semua semoga sihat,dipanjangkan umur serta pertambahan amalan dan dimurahkan rezeki.

SAHABAT..,TERIMA KASIH ATAS UCAPAN,HADIAH dan DOA KALIAN.

Dan di UiTM ku sekarang ini sedang berlangsungnya PRK KAMPUS bagi merebut jawatan sbgai Jawatankuasa Perwakilan Pelajar 2013-2015. Doakan semoga mereka dapat memikul tanggungjawab serta amanah itu dengan sebaiknya kelak.Rakan seperjuangan didalam fakulti sains pentadbiran dan pengajian polisi juga bertanding didalam MPP kali ini. Saudara Nasirudin Mohammad serta saudara Muzaffar Shah dan sahabat,saudari Saffiyah Rahman semoga kalian diberi mandat pada MPP yang bakal diumumkan nanti. InsyaALLAH…,

Mungkin setakat ini sahaja untuk entri kali ini, pengalaman…..

semoga bermanfaat untuk semua. Kurangkan kontroversi malah tingkatkan lah prestasi kita InsyaALLAH …

ASSALAMUALAIKUM 


Popular posts from this blog

Tasik Tobari @ Sea of Galilee

Kurang Tepat

Pengkalan Udara Terbesar Di Malaysia