Posts

Showing posts from June, 2012

Hyper Act - Harapan ( OST Seindah Sakura)

Hyper Act - Harapan ( OST Seindah Sakura) Chord

Intro: G A F# Bm G  A

Bm         G
Bicara mimpi itu
A    
Mengheret ku ke dasar
F#
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Bm             G
Dan munculnya dirimu
A
Dipinggir laman itu
F#                     Bm
Hangatmu menyambut ku kembali,
     Em
Dan ku mengerti,
A      
Mengapa masih berdiri,
 F#                       Bm
Hadirnya siang berteman mentari,
        Em
Dan ku bersama,
      A                  F#
Bintang malam mu mencari kasih ku Ooo

D
Harapan
                F#
Harapan menjadi layu
 Bm      A G
Ingin ku bahgia bersama
F#m        Em
Menjadi kenangan
       D                    A
Memburu impian masa kita
 G
Selamanya

Bm               G
Dan angin kan memanggil
A
Bagai ada musafir
F#                    Bm
Hadirnya pergi tiada berjanji
          G
Mungkin seketika
A
Ku merasa cintanya
F#                  Bm
Bagai dibelai mimpi sempurna
Em
Dan taman ini
A
Tak bererti dan bersemi
F#                   Bm
Tiada indah tanpamu disini
    Em
Dan ku jejaki
         A             F#
Walaupun hanya…

Buatku Disana- Mafa feat Ronnie (OST Seindah Sakura) Guitar Chord

Image
D        A   Bm        A       G   
Sering harungi sendiri kekurangan diri
          A
Hanya tuhan mengerti
D        A    Bm        A       G   
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
           A
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Bm             A
Kau sinar hati ini
G              D       A
Biarpun hanya sesaat di sisi
Bm              F#m 
Pelita kala hati berduka
G              Em              A
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
D
Masihkan hadir jua menepis gelora
         B            Em
Tak kala aku merasa kecewa
Em
Duniaku berubah kelam tak bermakna
              A          D
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
D
Harapan kau beri cintamu bersemi
  B                  Em

Kau sahabat,kau Teman Sejati .......,

Image
Yasmin Johan Eusoffe
(1995-2012)
Yasmin Johan Eusoffe. Selalu panggil dia min. Seorang kawan. Kenal dari Myspace ke Fesbuk sampailah ke Twitter.ckp nok buat skype?tk sempat nk buat skype kn?? herm 2,3 minggu aku pegi kL,blik2 tup2 kau dah tkde. 5jun tuh aku dah terbaca paper metro"TIGA PELAJAR SMK MAHSURI MAUT",aku x prasan langsung yg mangsa tu arwah..2ari sblum ak pegi KL, kau de balas chat box tngh2 mlm bgtaw yg kau mimpi,ulat kluar kut mulut ,then ckp pelat..n pas tu meraung raung pnggil papa..,pastu tk tdur trus"aku ingat lagi laa,ade lagi msg tu"~ Allah lebih menyayangi awak yasmin. Semoga arwah ditempatkan bersama orang yang beriman. Sama-sama kita doakan kesejahteraan beliau. Ameen Ya Rabbal Alamin.


p/s : sorry untuk post kali ni. kuasa ALLAH)
::al-fatihah..Moga Yasmin Johan Hunwick ditempatkan oleh orang2 yg beriman,takziah buat keluarga allahyarhamah..Aminn :'(,seperti tidak percaya Yasmin telah meninggal... moga selamat beliau di sana.Saya sangat terkej…