Posts

Showing posts from 2011
Image
Satu Cinta
Ku memohon dalam sujudku pada-MuAmpunkanlah s'gala dosa dalam diriKu percaya Engkau bisa meneguhkanPendirianku....... Keimananku.......

Ku memohon dalam sujudku pada-MuAmpunkanlah s'gala dosa dalam diriKu percaya Engkau bisa meneguhkanPendirianku....... Keimananku.......

Engkau satu cintaYang s'lamanya aku cariTiada waktu ku tinggalkanDemi cintaku kepada-MuWalau seribu rintanganKan menghadang salam diriKu teguhkan hati iniHanya pada-MuKu pasrahkan.......

Oh Tuhan .... s'lamatkanlah hamba iniDari segala fatamorgana duniaOh Tuhan .... jauhkanlah hamba ini
Dari hidup yang sia-sia




betapa agung cinta Allah pada dirku dan semua makhluk,namun dek mengejar dunia semata, diriku hanyut tanpa cintaNya dan kini kembali meraih cintaNya,apakah aku bisa memperoleh cintaNya,setelah sekian lama ku tinggalkan.kemanisan cintaNya kan kucari hingga hjung 
...hayatku,insya Allah


semoga kita termasuk dalam golongan yang dicintai-NYA selalu,di dunia dan akhirat~insyaallah..ameen.
Image
KISAH PELAJAR UIA JUMPA BAGINDA NABI (2006)


PETANG NI aqu nak share satu video yang menceritakan seorang pelajar UIA yang bernama Syamimi yang menghidap sakit yang misteri lebih dari satu tahun telah bermimpi Rasulullah S.A.W datang berjumpa dengan beliau...Sila klik [Baca Lagi] untuk tonton video di bawah untuk mengetahui cerita selanjutnya...


Feelhoney Curang
Curang Penyanyi : Feelhoney Kuakui ku pencinta sejati
kuberjanji yang Kau selalu kusayangi
Namun Tuhan selalu kubohongi
Betapa malunya aku menghadap-Mu Mencari-Mu hanya bila kurindu
Mula bersujud hanya bila kuperlu
Namun bila Kau beriku cinta
Panggilan-Mu tak pernah aku dengar Angkuhnya ku pada kejadianku
Merasakan dunia lama milikku
Kan keluhkah lidah
Bersyahadah cinta
Bila nafas dihujung nyawa Curangnyaku di setiap nafasku
Melupakan aku hanya milik-Mu
Jauhkah syurga dari pandangan
Kifarah dosa sakit kurasakan

MUAMMAR QADDAFI DALAM KENANGAN:KEMATIANNYA KEMENANGAN BUAT YAHUDI DAN BARAT

Image
AL-FATIHAH..............setangkai doa juga kukirimkan~ moga disana kau bersama para solehin.....




KisAh mEnCaRi PErEmPuAN sOLeHah

Surat Dari Future Wife(s). Lelaki mesti baca.
Pagi yang indah. Kelas tak ada. So, apa lagi yang lelaki bujang macam aku akan buat bila tak ada kerja? Apa? Tidur? Oh sorry sikit yea. Aku tak ada lah malas sangat sampai asyik nak tidur. Okay fine aku memang tidur pun. Sampai pukul 11 baru lah aku bangun. Awal lah juga. Awal dari kebiasaan.

Aku bangun pun sebab ada benda pelik yang berlaku. Kisahnya macam ni;

Masa aku tengah dok tidur tu, aku di kejutkan dengan panggilan someone. Aku terus buka mata dan pick up phone aku.

"Hello...." Aku menjawab telipon.

"Walaikummusalam!" Dengar suara perempuan di hujung talian.

Aku memang nak kasi salam tadi. Tapi... tak sempat.

"You tengah buat apa ni? Tidur ke?"

"Erm.. Yer"

"Asyik tido je tau. Pemalas."

Perh, kerek betul minah ni.

"Siapa ni?" Tanya aku bila tengok nombor dia tertulis Private Number.

"Siapa I? You tanya siapa I? You agak I ni siapa?"

"Mana la I tau" Jawa…

SyAwALkan TiBa

Image
MOHON AMPUN DARI ANDA SEMUA!!





(AMPUNKAN AQU YA ALLAH) Hidup ini hanya sementara. Besok lusa mungkin ajal kita tiba. Bermaaf-maafan la sesama kita sebelum "Malaikat Maut" menjemput kita.


Selamat Hari Raya dan Salam Kemaafan dari saya

Saya menyusun 10 jari andai tersalah kata dan bahasa Hidup ini hanyalah sementara
Hargainya sebelum kita menutup mata
Terlajak kereta boleh diundur mudah saja Terlajak kata dan perbuatan menyesal kemudian hari tidak berguna Apapun, lesson learn itulah sebaiknya Salah dan silap, kita hanyalah insan biasa P/s : Life Ain't That Serious but kita mesti menerima "Qada dan Qadar darinya"

roKok hALaL ke haram..??!

"HUKUM MENGHISAP ROKOK"
Hukum menghisap rokok adalah MAKRUH mengikut Mazhab kita Syafieah, Tersebut dalam kitab "Yasalunaka Fiddin Wal Hayah" Maksudnya : Apabila adalah ulama' fikah bersalah-salahan pendapat mengenai hukum menghlsap rokok, maka kata setengah ulama' hukumnya harus, kerana mengikut kaedah: asal pada segala perkara hukumnya harus, kata setengah ulama' hukumnya makruh kerana cemarnya dan kata setengah ulama' pula hukumnya haram kerana bahayanya, maka sekurang-kurang alasan mereka iaitu menghisap rokok adalah merupakan pembaziran harta pada perkara yang tidak ada faedah. Dan bahawasanya menghisap rokok, selain daripada alas an alasan yang tersebut tadi, menyebabkan busuk bau mulut dan dari kerana itulah datang dalam mazhab Syafie bahawa menghisap rokok hukumnya Makruh, kerana pada rokok terbit bau busuk yang boleh dibenci oleh orang lain, sedangkan di masjid orangramai bercampur gaul dan duduk berhimpit-himpit lazimnya.

Di antara keburukan …

BaLasan Mendedahkan Aurat

Image
nur_islam menulis: "Sesungguhnya Rasulullah pernah bersabda : Bahawasanya, perempuan yang sengaja mendedahkan auratnya di khalayak ramai tanpa segan silu; tak kira sama ada dia anak dara, janda atau isteri orang; tua ataupun muda; dia akan dilaknati oleh Allah S.W.T, malaikat2 dan segala makhluk di muka bumi ini sehinggalah perempuan itu diturunkan bala oleh Allah S.W.T. Jika perempuan itu anak dara atau janda maka bapanya akan dipertanggungjawabkan untuk menanggung dosanya. Manakala bagi perempuan yang sudah berkahwin, maka suaminyalah yang akan dipertanggungjawabkan. Surah Al - Nisa ayat 29.

Daripada terjemahan hadis di atas dapatlah dirumuskan bahawa
perempuan Islam yang sengaja mendedahkan aurat untuk tatapan umum selain dari suaminya atau muhrimnya, akan diazab dengan siksa yang amat dahsyat bermula dari azab kubur hingga ke azab siksaan api neraka yang amat menyiksakan.

Seperti yang diriwayatkan di dalam Al-Quran, ketika Rasulullah
mengembara di Israj Mikraj, baginda ada me…

AMALKAN LAH......786::

Image
FADHILAT SOLAT TERAWIH MALAM KE-KELIMA BELAS

WA FIL LAILATIL KHOOMISATA ASYAROTA TUSHOLLI ‘ALAIHIL MALAAIKATU 


WAKHAMALATUL ARSYI WAL KURSIYYI.

Tafsirnya : Dan pada malam ke lima belas, memintakan ampunan para malaikat dan 


pemikul-pemikul Arsy dan Kursi 
Sedangkan doa dimalam yang kelima belas,adalah sebagai berikut:
“ALLAHUMMAR ZUQNII FIIHI THOO’ATAL KHOO SYI’IINA, WASYROH FIIHI 


SHODRIIBI INAABATIL MUKHBITIINA, BI AMAANIKA YAA AMAANAL KHOOIFIINA, 


BIROMATIKA YAA ARHAMARROOHIMIINA”
. Tafsirnya:Ya Allah berikanlah rezeki kepadaku dibulan ramadhan ketaatan orang-orang yang 


khusyuk dan lapangkanlah dadaku dibulan ramadhan dengan ketenangan tabahnya orang 


yang tawakkal dengan keamananMu, hai Dzat yang mempunyai keamanan/ ketenteraman 


orang-orang yang takut, Dengan RahmatMU hai Dzat yang Maha Penyayang ......

KETIBAAN~RAMADHAN 2011

Image
Bulan Sya’ban dah hampir tiba ke penghujungnya dan tak lama lagi umat islam bakal menyambut kehadiran Ramadhan Al – Mubarak. Tinggal berapa hari lagi ni? Kurang 2 minggu untuk ketibaan ramadhan. Jadi sama-sama ingat kembali lafaz niat puasa ramadhan jika terlupa dan kelebihan-kelebihan yang bakal diperolehi oleh kita umat Islam di bulan Ramadhan nanti. Lafaz niat untuk sebulan : Ertinya : Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta’ala